وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا آیَةِ اللَّهِ الْعُظْمى
بِدَم المُحِب یُباع وَصلهُم فَاسمَح بِنَفسک إن أردتَ وِصالا
یکم: مفاتیح را که باز و باب زیارات را نگاه کنید، میبینید بعد از حضرت «اباعبدالله الحسین» صلواتالله علیه، بیشترین حجم صفحات و تعداد زیارات به مولی الموحدین، امیرالمؤمنین «علی بن ابیطالب» سلامالله علیه اختصاص دارد. از همه جالبتر زیارت مخصوصه ایشان در روز هفدهم ربیع الاول یعنی روز میلاد پیامبر خاتم صلیالله علیه و آله و سلم و همچنین زیارت شب مبعث میباشد. نگاهی به این زیارات بیاندازید تعابیر و صفات و القاب بسیار عالیةالمضامینی خواهید یافت که در حق آقا ذکر شده. یکی از آنها «آیة الله العظمی» میباشد که در زیارت هفدهم ربیع و از جانب امام صادق علیهالسلام در حق ایشان گفته شده. اگر تمام مخلوقات حق جلّ و علا را آیات و نشانههای جنابشان بدانیم و بتوانیم آنها را «آیة الله» بنامیم؛ اما «آیة الله العظمی» فقط برازنده قامت یکی از این مخلوقات است و او کسی جز «علی» علیهالسلام نیست. فتأمل.
دوم: سه امام هستند که با حالتی خونین به شهادت میرسند؛ امام «علی»،امام «حسین» و امام «مهدی» علیهمالسلام. مطمئنا خون اثر وضعی دارد و خونین به لقاءالله رسیدن لذتی دارد که ما از درک آن عاجزیم؛ شاید هم درجهای مخصوص باشد و حتی اخص! والله اعلم.
ای خوشا با فرق خونین در لقای یار رفتن سر جدا پیکر جدا در محفل دلدار رفتن
سوم: فکر میکنید اگر آقا زنده میماندند، با آن ضارب ملعون چه میکردند؟ جوابش واضح است، نه؟
چهارم: نقل است که مرحوم آقای قاضی دستور این دعا را در قنوت نماز به شاگردان خود میدادند:«اللّهمَّ ارزُقنی حُبَّک وَ حُبَّ ما تُحِبُّهُ، و حُبِّ مَن یُحِبُّک، وَالعَمَلَ الَّذی یُبَلِّغُنی إلی حُبِّکَ وَاجعَل حُبَّک احَبَّ الأشیاءَ إلَیَّ» (اسوه عارفان.ص77). فکر میکنید منظور از آنانکه خدا دوستشان دارد و ایشان خدا را دوست دارند چه کسانی هستند؟ جوابش ایضا واضح است، نه!؟
پنجم: چندی پیش چند اهل حالی از مشهد مقدس برای امر خیری آمده بودند تهران و مهمان ما بودند. بر سر سفره که مینشستند بسیار خرما میخوردند، بهخصوص یکی از ایشان که اینقدر هسته خرما مقابلش جمع میشد که من تعجب میکردم! هم ایشان یکبار بشقاب خرما را برداشت و گذاشت مقابل من، یکی دیگر از مهمانان گفت: حضرت امیر علیهالسلام خرما بسیار دوست داشت، حاجی هم میگوید به محبت حضرت امیر خرما بخوریم. چه شود اگر تمام اعمالمان را به عشق «علی» تنظیم کنیم.
ششم: دلش هوای نجف کرده، نجف را خیلی دوست دارد؛ -ضمیر مرجع خود را پیدا میکند!-همانطور که پدر و مادرم دوست دارند، همچنین وادی را! همانطور که بی بی دوست داشت و رفت و برنگشت و در وادی آرام گرفت. چقدر دلم برای بی بی تنگ شده؛ هر سال ماه مبارک کنارمان بود...
هفتم: چهقدر من خوشم نمیآید از نوشتههای لوس وبلاغی، مثل این بند ششم!
حاشیةالتحریر:
نداریم